Νευρομυϊκή Θεραπεία

 

Μέσα σε ένα ήρεμο και κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον το yogapraxis παρέχει σε άτομα που έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα συνεδρίες Νευρομυϊκής Θεραπείας. Πρόκειται για ατομικές συνεδρίες όπου ένας έμπειρος θεραπευτής εξασφαλίζουν προσωπική φροντίδα και εξατομικευμένη θεραπεία στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Νευρομυική θεραπεία [ΝΜΘ] είναι μια αποτελεσματική επιστημονική μέθοδος θεραπείας για την πρόληψη και αντιμετώπισή του οξύ και χρόνιου πόνου. Τεχνικές και μέθοδοι όπως η απελευθέρωση της Μυοπεριτονίας (ιστός που περιβάλει και συγκρατεί όλους τους μύες και όργανα), θεραπεία σημείων πυροδότησης (επώδυνα σημεία), Ιδιοδεκτική Νευρομυϊκή Διευκόλυνση (διευκολύνει την κίνηση, βελτιώνει την λειτουργικότητα και αυξάνει την «νευρομυϊκή κινητοποίηση» ) είναι όλες μέρος της ΝΜΘ. Η ΝΜΘ είναι αποτέλεσμα 50 και πλέον χρόνων συνδυασμένης εργασίας, μελέτης και εμπειρίας αναγνωρισμένων Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιατρών, οστεοπαθητικών, φυσιοθεραπευτών, φυσικοπαθητικών και θεραπευτών χειρομάλαξης.

Η θεραπευτική προσέγγιση στηρίζεται στην αυτοθεραπεία και είναι ολιστική και εξατομικευμένη.  Η ήπια επέμβαση μειώνει σημαντικά την ένταση και το σώμα ανακτά τις αυτοθεραπευτικές του δυνάμεις.  Οι βασικές αρχές της θεραπείας παραμένουν κοινές για όλους αλλά οι προτεραιότητες και οι θεραπευτικές εφαρμογές διαφέρουν πλήρως από άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς οι διαφορετικοί άνθρωποι με κοινά συμπτώματα έχουν διαφορετικές δυνάμεις, αδυναμίες και κίνητρα.

Ορισμένες παθήσεις και προβλήματα νευρομυϊκής φύσης που ευεργετούνται τα μέγιστα από την ΝΜΘ είναι: Πόνοι πλάτης και μέσης, πόνοι αυχένα και ώμων, πόνοι μηρών και ισχύου, πόνοι πλευρών και στήθους, πονοκέφαλοι, ενοχλήσεις στους αστραγάλους και στα πόδια, μουδιάσματα, κόπωση, κράμπες και άλλα.

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε ατομικές συνεδρίες.